Història

MIMSA - Molinos Industriales Madereros

La nostra empresa comença el seu camí al començament dels anys 60, amb la fabricació de farines de fusta a partir del subministrament de serradures procedent de serradores.

Al començament de la nostra activitat, tant les serradures com altres subproductes de la fusta amb prou feines tenien utilització ni valoració comercial. És per això que les indústries que generaven aquests materials se’n desprenien abocant-los als rius, amuntegant-los en zones deshabitades i fins i tot en serradores amb certa proximitat al mar, llançant-los als penya-segats i calant-los foc a continuació.

Tant és així que abans d’iniciar el procés de fabricació, ens vam veure obligats a emplaçar tota una xarxa de sitges metàl·liques d’emmagatzematge de serradures, muntant instal·lacions al llarg de tot el Pirineu i implicant en el projecte les explotacions forestals més importants de cada zona, començant per Catalunya per continuar amb Aragó i el País Basc, finalitzant aquesta primera fase al Sud de França.

En aquell moment, era l’única manera d’assegurar-nos un subministrament regular de producte, evitant de passada el dany ecològic que s’estava produint.
Eren altres temps, en què la terminologia respecte mediambiental, desenvolupament sostenible i alteracions de l’ecosistema eren pràcticament desconegudes, sent mínima la reglamentació sobre això.

MIMSA
MOLINS
INDUSTRIALS
DE FUSTA

null

null

null

null

Demana informació sense compromís